Spenótos csicseriborsó lepény – vegetáriánus recept

Ennek a rendkívül finom és zamatos lepénynek az elkészítése kb. 45 percig tart. Könnyen gluténmentesen is elkészíthetjük, ha rizslisztet használunk.

Hozzávalók:

  • 120g főtt csicseriborsó (fél konzerv)
  • 3-4 közepes méretű krumpli
  • 1 nagy hagyma
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 tojás
  • bors és só ízlés szerint

Töltelék:

  • 200 g spenót
  • 100g feta sajt
  • 1 ek. olívaolaj
  • bors és só ízlés szerint

Elkészítés:

Villával összepasszírozzuk a csicseriborsót. A krumplit pucoltan lereszeljük majd kinyomjuk belőle a lét. A hagymát apróra vágjuk. Egy edénybe tesszük őket. Hozzáadunk 3 ek. lisztet és egy tojást. Sózzuk és borsozzuk. Összekeverjük. Elfelezzük és az egyik felét egy megolajozott serpenyőbe tesszük. Lepényt formázunk belőle.

A spenótot összevágjuk. Hozzáadunk 1 ek. olívaolajat. Feta sajtot össze törjük és hozzáadjuk. Sózzuk borsozzuk. Összekeverjük. Elosztjuk a lepényen a tepsiben. Majd a maradék csicseriborsó keveréket is rátesszük. 15 percig fedő alatt sütjük. Utána egy tányér segítségével megfordítjuk ás hozzáadunk 2 ek. vizet és újabb 15 percig sütjük.

Foghagymás joghurt szósszal is tálalhatjuk.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük