Bemutatkozás

Célunk

Ennek a blognak az a célja, hogy az egészség megőrzéséhez és fejlesztéséhez szükséges információkat nyújtson. Az egészség egyik alappillére a táplálkozás, hiszen a rossz étkezési szokások komoly egészségügyi kockázatokkal járnak.

Manapság egyre többen esznek feldolgozott ételeket, melyek túl sok cukort, sót, egészségtelen zsírokat és mesterséges összetevőket tartalmaznak. A feldolgozási folyamat kivonja a természetes tápanyagok egy részét, ezért egy vitaminokban, ásványokban, rostokban és antioxidánsokban hiányos terméket eredményez.

Tehát a feldogozott ételek fogyasztása tápanyaghiányhoz és az olyan krónikus betegségek kialakulásához vezethet, mint az elhízás, a magas vérnyomás és a szív- és érrendszeri betegségek. A mesterséges összetevők is káros hatással járhatnak az egészségünkre. Megzavarhatják a hormonháztartásunkat, allergiás reakciókat és emésztési gondokat okozhatnak.

A magyar lakosság 70%-a túlsúlyos vagy elhízott, ez Európa második legelhízottabb országává tesz minket. A Magyarországon történő halálozások 49%-át szív és érrendszeri betegségek okozzák. Ezeken a negatív számokon sokat lehetne javítani az egészség tudatosság terjesztésével, hogy ne a kezelni keljen a betegségeket, hanem megelőzni őket.

Ha odafigyelünk, az egészséges étkezésre, azzal nagyban javítani tudunk életminőségünkön. Egészséges súlyt fenntartva az immunrendszerünk is erősebb, ami segít legyőzni a fertőzéseket és a betegségeket. Az egészséges diétával serkenteni tudjuk az agyműködésünket és a memóriánkat. Láthatjuk, hogy rendszeres testmozgás mellett az egészséges étkezés is rendkívül fontos, ha egészségesek akarunk lenni.