Ennek a rendkívül finom és zamatos lepénynek az elkészítése kb. 45 percig tart. Könnyen gluténmentesen is elkészíthetjük, ha rizslisztet használunk.
Hozzávalók:
- 120g főtt csicseriborsó (fél konzerv)
- 3-4 közepes méretű krumpli
- 1 nagy hagyma
- 3 evőkanál liszt
- 1 tojás
- bors és só ízlés szerint
Töltelék:
- 200 g spenót
- 100g feta sajt
- 1 ek. olívaolaj
- bors és só ízlés szerint
Elkészítés:
Villával összepasszírozzuk a csicseriborsót. A krumplit pucoltan lereszeljük majd kinyomjuk belőle a lét. A hagymát apróra vágjuk. Egy edénybe tesszük őket. Hozzáadunk 3 ek. lisztet és egy tojást. Sózzuk és borsozzuk. Összekeverjük. Elfelezzük és az egyik felét egy megolajozott serpenyőbe tesszük. Lepényt formázunk belőle.
A spenótot összevágjuk. Hozzáadunk 1 ek. olívaolajat. Feta sajtot össze törjük és hozzáadjuk. Sózzuk borsozzuk. Összekeverjük. Elosztjuk a lepényen a tepsiben. Majd a maradék csicseriborsó keveréket is rátesszük. 15 percig fedő alatt sütjük. Utána egy tányér segítségével megfordítjuk ás hozzáadunk 2 ek. vizet és újabb 15 percig sütjük.
Foghagymás joghurt szósszal is tálalhatjuk.