Kurkumás tej, avagy aranytej készítése – a kurkuma fogyasztás legjobb módja

A kurkuma rengeteg gyógyhatással rendelkezik, melyekről már írtam bővebben. Többek között gyulladáscsökkentő és antioxidáns. Segíthet csökkenteni a vérnyomást és a krónikus betegségek gyógyulásához is hozzájárulhat.

A kurkuma nehezen szívódik fel ezért érdemes zsiradékkal, borssal, megmelegítve fogyasztani. Hozzáadhatjuk ételekhez, viszont elég erős az íze, ami dominálhatja az ételt. Ezért az őrölt kurkuma fogyasztásának legcélszerűbb módja, ha aranytejet készítünk belőle. Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 1 csésze tej
  • 1 teáskanál őrölt kurkuma
  • ¼ teáskanál őrölt fekete bors
  • ¼ teáskanál őrölt gyömbér

Elkészítés:

A tejet megmelegítjük, majd csészébe öntjük és beletesszük a hozzávalókat. Jól összekeverjük. Az őrölt hozzávalók le szoktak ülepedni a pohár aljára, ezért érdemes ivás közben is kevergetni.

A fekete bors a felszívódást segíti a gyömbér pedig erősíti az immunrendszert. Növényi tejekkel nem ajánlom elkészíteni, mert nincs annyi zsír bennük és kurkumának is sokkal erősebb az íze velük.

1 thought on “Kurkumás tej, avagy aranytej készítése – a kurkuma fogyasztás legjobb módja”

  1. Pingback: A kurkuma elképesztő gyógyító hatásai – Gyógyító ételek

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük